Glassbilen

Del 1. Texas och Vegas ska köpa glass. De hör melodin från glassbilen, men bilen står inte på parkeringen där den brukar stanna. Texas springer för att leta efter den och plötsligt ser Texas att någonting har hänt. Någonting allvarligt. Rekommenderad ålder: 6-9 år Författare Sofie Borg och lllustratör Lovisa Blomberg. Boken har 38 sidor och bilder i färg på varje uppslag.
129 kr

Försvunnen

Del 2. Det är sommarfest i byn där bröderna Texas och Vegas bor. Texas köper sockervadd och Vegas går för att åka pariserhjulet. Plötsligt är Vegas försvunnen. Folk hjälper till att leta efter honom och polisen kommer till platsen. När Texas hittar Vegas jacka förstår han att det är något som inte stämmer. Snart blir det mörkt och kallt. De måste hitta Vegas. Var är han? Rekommenderad ålder: 6-9 år. Författare Sofie Borg och Illustratör Lovisa Blomberg. Boken har 47 sidor och färgglada bilder på varje uppslag.
129 kr

Äppelboven

Del 3. Det är sommarlov och bröderna Texas och Vegas ska plocka äpplen. När de kommer fram till trädet finns det nästan inga äpplen kvar. Någon måste ha tagit dem. Tillsammans med sin kompis Arvid bestämmer de sig för att sova i tält och lösa mysteriet. De somnar men vaknar sedan av att något hörs utanför tältet. Kan det vara tjuven? Rekommenderad ålder: 6-9 år Författare Sofie Borg  och Illustratör Lovisa Blomberg. Boken har 44 sidor och färgglada bilder på varje uppslag.
Del 3. Det är sommarlov och bröderna Texas och Vegas ska plocka äpplen. När de kommer fram till trädet finns det nästan inga äpplen kvar. Någon måste ha tagit dem. Tillsammans med sin kompis Arvid bestämmer de sig för att sova i tält och lösa mysteriet. De somnar men vaknar sedan av att något hörs utanför tältet. Kan det vara tjuven? Rekommenderad ålder: 6-9 år Författare Sofie Borg och Illustratör Lovisa Blomberg. Boken har 44 sidor och färgglada bilder på varje uppslag.
129 kr

Skidresan

Del 3. Bröderna Texas och Vegas är på skidresa med sin familj. Snart upptäcker de att det är något konstigt med den utklädda Snöbjörnen. Vraför försvinner han med lillebror från pulkabacken och varför går han utanför deras stuga sent på kvällen? Texas och Vegas berättar för sia föräldrar och skidläraren, men ingen verkar tro dem. Till slut bestämmerd de sig för att själva ta reda på vem som döljer sig barkom björndräkten.  Rekommenderad ålder: 6-9 år. En kapitelbok med 109 sidor.
Del 3. Bröderna Texas och Vegas är på skidresa med sin familj. Snart upptäcker de att det är något konstigt med den utklädda Snöbjörnen. Vraför försvinner han med lillebror från pulkabacken och varför går han utanför deras stuga sent på kvällen? Texas och Vegas berättar för sia föräldrar och skidläraren, men ingen verkar tro dem. Till slut bestämmerd de sig för att själva ta reda på vem som döljer sig barkom björndräkten. Rekommenderad ålder: 6-9 år. En kapitelbok med 109 sidor.
149 kr

Hela serien "Texas och Vegas" 
(4 böcker)

Paketpris Texas och Vegas (Glassbilen, Försvunnen, Äppelboven, Skidresan)
450 kr

KAMPANJ Januari! Klassuppsättning (30 böcker) 

Hela den illustrerade serien om bröderna Texas och Vegas spännande äventyr. 
Klassuppsättningen innehåller:
Glassbilen: 10 st
Försvunnen: 10 st 
Äppelboven: 10 st
1 kompendium med läsförståelsefrågor

1 995 kr

KAMPANJ Januari! 
Klassuppsättning (25 böcker) 

Skidresan är en fristående fortsättningen på den illusterade serien om bröderna Texas och Vegas. Boken har 109 sidor som är uppdelade på 31 korta kapitel. 
Klassuppsättningen innehåller:
Skidresan 25 st
1 kompendium med läsförståelsefrågor

1 995 kr


"Författare Sofie Borgs språk är lättläst, med korta meningar, rak meningsbyggnad, ett vardagligt ordförråd och en god blandning av beskrivning och dialog"
Lektör John Karlsson BTJ-häfte nr. 22, 2019

"Sofie lyckas måla sitt språk så det fångar och fängslar"
Lollos bokhörna

"Boken har korta, ganska lättlästa kapitel med flera kliffhangers som gör det svårt att lägga ifrån sig boken"
Författare Katarina Askerin om boken Skidresan.

"Väldigt, väldigt spännnade bok utan att bli läskig"
Vi läser barnböcker

"Det är en bok som lyfter samarbete, mod och en härlig syskonkärlek. Det här är en riktigt bra barndeckare som man kan sätta i händerna på barn som ska börja läsa sina första kapitelböcker"
Gullis lästips